33 tips om je werkstress te verminderen

Werkstress, het is de veroorzaker van maar liefst een derde van het werkgerelateerde verzuim in Nederland. Eén op de zeven werknemers kampt met burn-out klachten waaronder vele Millennials, terwijl zij in een levensfase zitten waarin je je juist goed en energiek hoort te voelen.

Op de weg van werkstress tot werkplezier zijn er vele knoppen waar je aan kunt draaien. In dit boek leer jij praktische handvaten zodat jij direct kunt beginnen met weer rust, overzicht en plezier hebben in je werk en leven.


Prijs: € 17,50

Boek '33 tips om je werkstress te verminderen' van Vivianne Kroone
Vivianne Kroone, schrijfster boek '33 tips om je werkstress te verminderen'

"De 33 tips in dit boek hebben voor mijn leven een belangrijk verschil gemaakt. Het was een zoektocht om uit te vinden wat werkt. Jij hoeft de tips uit dit boek alleen maar toe te passen om ook een verschil te maken in jouw leven en te merken hoe snel en makkelijk de dingen in jouw leven op een positieve manier veranderen."

Vivianne Kroone

Reviews boek 33 tips om je werkstress te verminderen
Reviews boek 33 tips om je werkstress te verminderen
Vivianne Kroone - Auteur 33 tips om je werkstress te verminderen

Vivianne Kroone 

Vivianne Kroone staat bekend als de meest praktische hulp op het gebied van het organiseren van je werk en productiviteit in Nederland. Vivianne werkte zelf bijna 10 jaar als persoonlijke assistent toen ze besefte dat ze 50% van de tijd collega’s aan het trainen was in hoe ze hun werk slimmer en optimaler konden indelen. Daarom doet ze dit nu fulltime van uit haar eigen bedrijf.

Ze is gespecialiseerd in slimmer werken en werkt met name met millenials en bedrijven als trainer en coach aan thema's als het slim en snel verwerken van e-mail en het beheren van je mailbox, het organiseren van je werk, Outlook als slimme productiviteitstool, persoonlijk leiderschap, focus en productiviteit. In deze rol werkte zij tot nu toe onder meer met het WNF, Centric, de Belastingdienst, de gemeente Rotterdam en Sodexo Services Nederland.

Haar techniek kenmerkt zich door de combinatie van leren, oefenen en hands-on implementeren met Experience Based Learning waardoor je de dingen die je leert ook echt doet in je dagelijkse werk en leven. 

Achtergrond
'33 tips om je werkstress te verminderen'

“Een burn-out, dat overkomt mij echt niet!”

Toch gebeurt het 1 op de 7 werknemers in Nederland, waarbij de gemiddelde leeftijd 32 jaar is. Een burn-out wordt in veel gevallen veroorzaakt door een vorm van stress, bijvoorbeeld werkstress. Aanhoudende (in)spanning van werk zorgt er dan voor dat je overspannen en uit evenwicht raakt.

Zelf zat ik ook jarenlang in een drukke baan, waarbij ik veel meer uren maakte dan een normale werkweek. Ik liep de hele dag liep te rennen, maar schoot voor geen meter op en voelde mij uiteindelijk compleet waardeloos, uitgeblust en gestrest.

Dit had niet alleen effect op mijn werkleven, maar ook op mijn privéleven. Ik had als ik na mijn werk thuis kwam, geen puf, zin en al helemaal geen inspiratie meer om nog lekker te koken, te gaan sporten, met vrienden af te spreken, een boek te lezen of wat dan ook. Dus dook ik achter de televisie totdat ik zowat in slaap viel op de bank om vervolgens mezelf naar mijn bed te slepen. Daar lag ik dan nog tijden wakker van de zorgen om dingen die ik morgen moest gaan doen.

Dit ging steeds verder door in een neerwaartse spiraal, totdat je ineens merkt dat dit echt niet langer zo door kan gaan. Dit was niet hoe ik mij het leven had voorgesteld en één ding was zeker, ik vond mijn leven niet bepaald leuk op deze manier. Ik dacht: “Je bent nog jong, je zou je juist goed en energiek moeten voelen!”

Hier begon mijn zoektocht naar dingen die werken om werkstress te verminderen.

Hoe dit boek tot stand kwam

Ik heb dit boek gemaakt om twee redenen. Ten eerste omdat maar liefst een derde van het werkgerelateerde verzuim in Nederland wordt veroorzaakt door werkstress en dat wat mij betreft een absurt hoog aantal is. Daarmee is stress de nummer één beroepsziekte van dit moment en kampt één op de zeven werknemers met burn-out klachten. Met name bij de millennials lijkt dit probleem veel te spelen, terwijl zij in een levensfase zitten waarin je je juist goed en energiek hoort te voelen en bruisend in het leven zou moeten staan. 

Ten tweede kan het zijn dat jij misschien ook wil leren hoe je je werkstress kunt verminderen en ik weet nog hoe lastig het was toen ik hier net mee begon. Op de route van werkstress tot werkplezier zijn er vele knoppen waar je aan kunt draaien. Als je op internet gaat zoeken, dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarom deel ik in dit boek de dingen die ik heb ontdekt die jou kunnen helpen om slimmer te werken en je werkstress te verminderen. Dit boekje bestaat vooral uit praktische handvaten, zodat jij direct kunt beginnen met het creëren van rust, overzicht en plezier in je leven.

De tips in dit boek zijn simpel. Toch is de kans groot dat jij deze dingen waarschijnlijk niet in je opleiding hebt geleerd, want daar leer je niet hoe je jouw werk zo kunt organiseren en uitvoeren dat je flexibiliteit en vrijheid behoudt. Vrijheid zodat jij kunt doen wat écht belangrijk voor jou is. Niet meer in de waan van de dag leven, maar de touwtjes vanaf nu zelf in handen hebben, want dit helpt jou je leven in te richten zoals het voor jou werkt, bij je past en het je gelukkig maakt.


Boek 33 tips om je werkstress te verminderen

€ 17,50

33 tips om je werkstress te verminderen

  • Met praktische handvaten en oefeningen om direct meer werkplezier te ervaren
  • Inclusief concreet stappenplan om in actie te komen
  • Inclusief 3 bonus podcasts met audiotraining

Ook te krijgen bij

Bestel bij boek '33 tips om je werkstress te verminderen' bij Bol.com

Wil je meerdere boeken tegelijk bestellen? Neem dan contact met ons op via boek@viviannekroone.nl