Mijn nieuwe boek al gezien?
Bekijken

Page content

article content

Doelen stellen: geef richting en focus aan het nieuwe jaar 2017

Een aantal jaar geleden… Daar zat ik dan op de voorste rij bij een training over talentontwikkeling. De dame die de bijeenkomst begeleidt, vraagt iedereen te delen waarom je hier naar toe bent gekomen. Dat was voor mij vrij duidelijk. Ik zei: “Alle doelen die ik tot nu toe voor mezelf gesteld had, heb ik behaald. Normaal gesproken heb ik allang weer een nieuwe doel, maar nu weet ik even niet meer waar ik naar toe wil.”

Tja, wat doe je als je al je doelen hebt behaald?

In de loop van de tijd had ik een heleboel doelen gesteld en behaald. Nu ik al mijn doelen had behaald, wist ik niet meer waar ik naar toe wilde. Dan voel je je best wel doelloos haha. 😉 Ik wilde graag uitvinden waar ik naar toe wilde in mijn leven en was daarom naar de training gegaan.

Nadat ik mijn antwoord had gegeven, hoorde ik oeh’s en ah’s uit de zaal komen. “Zo zo, toe maar, zo jong en nu al al je doelen behaald, nou nou!” en “Zo dat is wel arrogant om te zeggen!

Stomverbaasd was ik door deze reacties! Wat is er mis met doelen stellen en deze behalen? Ik wil tenslotte een leuk en gelukkig leven voor mezelf creëren! Dat heb ik toch echt zelf in de hand en tot nu toe deed ik het best aardig! Op dat moment was ik 24 jaar. Een aantal doelen die ik op dat moment al had behaald:

 • Ik had een heel fijne relatie waar ik super gelukkig in was
 • Ik was gezond, had mijn ideale gewicht bereikt en voelde me goed
 • Ik had m’n eerste huis gekocht op mijn 19e
 • Ik had een MBO diploma behaald zonder een enkele onvoldoende te behalen tijdens de hele opleiding
 • Ik deed mijn afstudeerstage bij het bedrijf waar ik later het allerliefst wilde werken
 • Na het afronden van mijn stage kreeg ik de baan die ik zo graag wilde
 • Ik rondde de HBO studie die ik naast mijn werk deed, af met een 9 voor mijn scriptie
 • Ik had het plan van mijn scriptie tot uitvoering gebracht binnen het bedrijf waar ik op dat moment werkte
 • Mijn carrière had een vogelvlucht genomen; in een paar jaar groeide ik van management assistent, naar directiesecretaresse, naar officemanager en coördinator.

Nu was ik richtingloos

Ik vond mijn leven prima voor hoe het nu was, maar wist ook dat ik nog veel meer uit mijn leven kon en wilde halen. Ik had altijd wel een visie waar ik naar toe wilde groeien, maar dat was ik nu echt even kwijt. Ik voelde me richtingloos en vond ’t lastig om keuzes te maken in wat te doen met mijn tijd, energie en geld.

Ik wilde weer een richting bepalen en besloot opnieuw uit te vinden waar ik naar toe wilde in mijn leven. Hoe wil ik dat mijn leven eruit ziet, wie wil ik zijn als persoon, wat voor werk wil ik doen, hoe wil ik mijn tijd besteden en waar word ik gelukkig van?

Ik ging op zoek naar mijn nieuwe richting en stelde nieuwe doelen. Dat resulteerde in mijn geval erin dat ik mij ging omscholen naar trainer en coach, dat ik een nieuwe baan kreeg, mijn eigen bedrijf startte en de dag voor mijn 25e verjaardag mijn eerste training gaf. De rest is geschiedenis… (lees; je zit nu op deze site). 😉

Doelen geven je richting en focus

Je doelen geven je een richting in waar je naar toe wil met je leven. Als je geen doel stelt, dan zal je deze ook zeker niet behalen. En als je geen plan hebt, dan wordt je onderdeel van iemand anders z’n plan. Dat heb ik wel geleerd en is als je het mij vraagt écht niet de bedoeling!

Wat ik inmiddels ook heb geleerd is dat doelen stellen niet alleen gaat om het stellen en behalen van doelen. Het is natuurlijk goed om je doel te behalen, dan kan je tenslotte weer een extra feestje vieren. 😉 Maar waar het echt om gaat is wie je wordt tijdens de reis naar je doelen en het creëren van een zo leuk en gelukkig mogelijk leven voor jezelf!

Baal je dat je het niet voor elkaar krijgt om je focus te behouden op wat belangrijk voor jou is? Dat je je regelmatig laat meeslepen door de waan van de dag? En dat je je doelen moeizaam of soms helemaal niet bereikt?

Dan is het nu tijd om een plan te maken en jouw doelen voor 2017 op te stellen en te gaan realiseren!

Hoe zou het zijn als je in 2017 al jouw doelen behaalt?

Doelen stellen is vaak het makkelijkste wat er is, maar ze ook daadwerkelijk behalen… Dat zorgt vaak voor de nodige stress en frustraties.

Hoe is 2016 voor je geweest? Was het zo succesvol als je gehoopt had of toch niet?
En hoe gaat dat in 2017? Ga je nu wel echt aan je doelen werken? Gaat er in 2017 wel echt iets veranderen?

Doelen stel je om te behalen, niet om keer op keer in te falen

Niets is meer frustrerend als het keer op keer niet lukt! Want een doel stel je niet zomaar, die stel je met een reden.
Als je blijft doen wat je kreeg, blijf je krijgen wat je kreeg.
Dus pak het dit keer anders aan! Maak het stellen en behalen van je doelen leuk en makkelijk. Dat begint door op de juiste manier doelen te stellen.

Is het voor jou nog niet helder waar je naar toe wil in 2017?
Voelt het groots en overweldigend aan? En weet je simpelweg niet waar je moet beginnen?

Geef richting en focus aan het nieuwe jaar en maak van 2017 een super jaar!

Wil je moeiteloos jouw doelen, richting en focus helder en concreet hebben voor 2017? En hoe zou het voelen om die moeiteloos te behalen? Dat ontdek je in mijn nieuwste live online workshop ‘Bereik je doelen in 2017’.

Om je doelen te bereiken hoef je niet krampachtig in de stress raken. Ik geef je de juiste tools en de mindset om je tijd beter te benutten en de kwaliteit van je tijdbesteding te verhogen en daarmee ook de kwaliteit van jouw leven.

Heb jij jouw doelen al helder voor 2017 of weet je nog niet exact waar je in 2017 naar toe wil? Heb je jouw doelen nog niet echt helder?
Ik wil je uitnodigen om samen met mij jouw doelen voor 2017 te bepalen;

Wat levert de workshop jou op?

 • Je hebt jouw doelen voor 2017 helder en concreet
 • Je weet exact welke richting je op wil met jouw leven
 • Je weet precies wat prioriteit heeft en welke stappen je kunt zetten
 • Je werkt makkelijker vanuit flow
 • Je focus is helder en je besteedt je tijd effectiever
 • Je laat je niet meer leiden door de waan van de dag
 • Je hebt de tools in handen om het leven voor jezelf kunt creëren waar jij gelukkig van wordt.

Want dat is wat ik je gun en ik weet dat dit ook voor jou mogelijk is!

Wil je bijzondere ervaringen creëren in 2017? Denk je dat er meer mogelijk is dan dat er op dit moment in je leven aanwezig is, op welk vlak dan ook?
Wil je jouw doelen, jouw richting en focus helder hebben voor 2017? Meld je dan aan voor de online workshop ‘Bereik je doelen in 2017‘.

Aan het eind van deze workshop heb je daadwerkelijk je doelen voor 2017 helder. Je doelen zijn concreet en je weet exact wat jouw eerste stappen zijn richting het behalen van jouw doel.

Wanneer: 11 januari 2017
Tijd: 19.30-22.00 uur
Waar: Het is online, dus je kan het gewoon thuis volgen of vanaf iedere plek waar jij maar wil
Prijs: € 37,- incl. BTW

Meld je hier aan voor de live online workshop ‘Bereik je doelen in 2017’ 
Workshop doelen stellen voor 2017

Klik hier om je aan te melden voor de live online workshop ‘Bereik je doelen in 2017’ 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Doelen stellen: geef richting en focus aan het nieuwe jaar 2017

Plaats een reactie


*