Hoe ik per ongeluk ‘iets belangrijks’ vergat en uiteindelijk een heerlijke week had…
13 februari 2015 

Hoe ik per ongeluk ‘iets belangrijks’ vergat en uiteindelijk een heerlijke week had…

Net voor je vakantie heb je vaak nog een hoop te doen. Daar komt nog wel eens de nodige stress bij kijken, maar je kan vaak wel heel productief zijn als dat nodig is. Zo merkte ik dat afgelopen vrijdag zelf ook weer, net voordat we op wintersportvakantie gingen. Ik had al een hoop afgerond, maar niet alles liep even vlekkeloos als ik wilde.

Ik bedacht dat ik de komende week in Frankrijk, als het heel slecht weer zou zijn, nog wel even wat dingetjes kon doen. Ik pakte mijn laptop in en zette deze klaar om mee te nemen. Vervolgens moesten we de tassen nog inpakken, de auto inladen, nog even ontspannen en op tijd naar bed om over een paar uur te vertrekken. Here we go!

Zaterdagnacht

Op zaterdag zaten we om 2.30 uur ’s nachts in de auto, onderweg naar onze vakantiebestemming, wat een heerlijk gevoel. We zaten nog even lekker te genieten van de Nederlandse Q-music zender, voordat we de grens over zouden gaan en de muziek automatisch een stuk minder leuk zou worden. Iets over de grens bedacht ik, dat ik geen zin had in een torenhoge telefoonrekening en beter even mijn internet kon uitzetten op mijn tablet en op mijn mobiel.

Ineens schiet mij te binnen dat ik mijn laptop vergeten ben in te laden. Ik vraag aan mijn vriend: ‘Heb jij toevallig mijn laptop nog in de auto gelegd?’ ‘Nee’, zei hij, ‘ik wist niet dat die mee moest en heb hem netjes opgeborgen.’ Zo dat was balen zeg, want ik had nog wat dingen willen doen. Even werd ik er een beetje sacherijnig en onrustig van; stom, hoe ik nou ‘zoiets belangrijks’ vergeten! Mijn vriend zei: ‘Misschien maar beter zo, nu kan je deze week even lekker helemaal niets doen.’ Daar had hij wel een punt. Nou goed, er zat niets anders op…

Een heerlijke week

Een heerlijke week, dat was het. Geen laptop; geen dingen kunnen doen, geen moeten, niet productief kunnen zijn, geen e-mail, geen overvloed aan informatie en geen stress. Wat een rust, oftewel echt een aanrader!
Afgelopen week heb ik heerlijk genoten van onze welverdiende winstersportvakantie. We hebben geskied, gewandeld, lekker gegeten, warme chocolademelk met slagroom gedronken, ravotten in meters sneeuw, koukleumen (-18 tot -25), een romantisch boek gelezen en veel quality time met de familie gehad.

Naar mate de week vorderde was ik steeds meer ‘aanwezig’, voelde ik mij echt helemaal relaxt en ontspannen, kreeg ik steeds meer energie en kon ik steeds meer genieten van alle mooie momenten (grote en kleine dingen) die ik op dat moment beleefde. Je heerlijk laten gaan op een piste waar niemand anders skiet, de stilte, de zuivere berglucht, het magische gezicht van de met sneeuw bedekte bomen, jezelf laten vallen in een grote hoop sneeuw, een sneeuwballengevecht met de hele familie, dikke pret was het.

Al met al ben ik mijn vriend enorm dankbaar dat hij mijn laptop netjes had opgeruimd, zodat ik deze vergat mee te nemen!

genieten-van-nu

Het leven is nu

Wanneer de meeste dagen van jouw dagen leuk zijn waarin je geniet, gelukkig en ontspannen bent, dan zal je over het algemeen een leuk leven hebben, veel genieten, gelukkig en ontspannen zijn.

Maar als je de meeste dagen druk, gestrest en futloos bent, dan zal je je over het algemeen futloos voelen en een druk en gestrest leven leiden.

We zijn vaak zo hard aan het werk, met het idee om later meer te genieten en te ontspannen. Maar als je dat nu al doet, dan geniet je nu al van het leven en ben je nu al ontspannen. Het leven is nu…

“Enjoy this moment, for this moment is your life” (Omar Khayyam)

Van het ‘echte leven’ genieten

Om een mooi leven te hebben, is het belangrijk om te kijken hoe je je leven wil indelen. We moeten er naar toe dat we niet alleen later kunnen genieten, maar dat we dat ook nu gaan doen.
Doe de dingen die het meest belangrijk zijn in jouw leven. Het zijn stukjes leven die je kwijt raakt, als je dat niet doet.

Van het “echte leven” genieten! Meer tijd besteden aan dingen die echt waardevol voor je zijn en minder tijd spenderen aan minder waardevolle dingen zoals social media, surfen op internet, e-mailen, whatsappen etc. Voor je het weet ben je een paar uur verder en is je avond voorbij. Als je terugkijkt op zo’n avond, ben je eigen met ‘niets’ bezig geweest, maar was je avond wel vol en druk.

Er zijn zoveel dingen die zoveel waardevoller voor je leven zijn dan jezelf bezig houden met deze dingen. Welke dingen in het leven zijn echt waardevol voor jou?

Computervrijinternet-uit

Ik daag je uit om het volgende uit te proberen. Ga deze week eens een week lang, na 19.00 uur ’s avonds van het internet af. Maak geen gebruik meer van computers, tablets en internet (dus ook niet op je mobiel) en houd op zondag een ‘computervrije dag’. Het is kinderlijk eenvoudig, maar voor zoveel mensen best wel moeilijk.
Vul deze tijd in met dingen die jij leuk en belangrijk vindt en die voor jou waardevol zijn. Ga je dit vaker doen, dan zal jouw leven leuker en waardevoller voor je zijn.

Wil je anderen ook helpen meer te halen uit het leven, help dan mee dit artikel te verspreiden door het te delen via onderstaande social media knoppen. Ik vind het ook altijd leuk als je een reactie achter laat.

Over de schrijver
Reactie plaatsen